Customs & Compliance Specialist

About Pauline

Met ruim twintig jaar ervaring in de wereld van internationale handel en douanewetgeving ben ik dé Customs & Compliance Specialist voor u. Wat uw situatie ook is, ik maak uw pijnpunten inzichtelijk en stel samen met u een verbeterplan op waarmee u aan de douanewet- en regelgeving gaat voldoen. Wel zo’n gerust gevoel, toch?

  • Creatief binnen de kaders
  • Persoonlijke aanpak met efficiënt resultaat
  • Totaaloplossingen op maat

Wie ben ik?

Ik ben een enthousiaste en creatieve professional met een passie voor het snijvlak tussen internationale handel en douane. Ik maak processen doortastend inzichtelijk en vorm snel een helicopterview van de bijbehorende pijnpunten én kansen. Mijn oplossingsgerichtheid en persoonlijke, constructieve manier van communiceren hebben ervoor gezorgd dat ik in de afgelopen jaren fantastische opdrachten heb mogen doen, en met succes. Van het reorganiseren van douane-afdelingen tot het van A tot Z opzetten van een intern compliance-programma, mijn hart gaat er sneller van kloppen. Geen één bedrijf is hetzelfde, maar wet- en regelgeving kunnen onverbiddelijk zijn. Dankzij mijn kennis en kunde weet ik hoe ik creatief kan zijn binnen de kaders van het bedrijf en de douane, en bied ik u dé totaaloplossing voor al uw douanezaken, ongeacht uw situatie en behoefte.

Sinds mijn start met PWMCC als freelance Customs & Compliance Expert in 2014 heb ik tientallen importeurs, exporteurs, douanevertegenwoordigers en logistiek dienstverleners mogen helpen. De meeste van deze opdrachten zijn uitgegroeid tot langdurige samenwerkingen. Van doorlopende consulting en coaching, tot nauwkeurige monitoring en bijsturing; ik ben die betrokken extra kracht binnen uw bedrijf die uw processen én mensen naar een hoger niveau tilt.

Waar komt die kennis vandaan?

Die waardevolle kennis en kunde heb ik door de jaren heen opgebouwd met opleidingen, waaronder die tot Manager Customs & Trade Affairs, maar bovenal met werkervaring bij verschillende expediteurs en douanevertegenwoordigers. Of het nu gaat over textiel of accijnsgoederen, voorraadbeheer of douanemanagement; ik heb er op de werkvloer over geleerd en het in de afgelopen twintig jaar direct toe kunnen passen. Zo heb ik een breed begrip ontwikkeld van de internationale handelsketen en alles wat daar op compliancy-gebied bij komt kijken. En dat in een snel veranderende wereld, waarin ik onder andere de overgang van papieren naar elektronische aangifte begeleidde en andere digitaliserings- en vernieuwingsslagen meemaakte. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik snel en slim kan inspelen op veranderende omstandigheden - ik houd van een uitdaging.

Wilt u ook met een gerust hart uw bedrijf voeren?

Ik maak graag persoonlijk kennis