Consulting

Of u nu importeur, exporteur, webshopeigenaar of logistiek dienstverlener bent; als u met internationale handel te maken heeft, krijgt u bij in-, uit- of doorvoer van uw goederen de bijbehorende ingewikkelde douanewet- en regelgeving erbij. Dit is een vak apart, waar vaak (onbewust) fouten in worden gemaakt. Fouten die u op de korte maar vooral lange termijn grote financiële en zelfs strafrechtelijke problemen op kunnen leveren.

Gelukkig heeft u zelf alle regie over het voorkomen van deze problemen, en liggen in het compliant maken van uw bedrijfsprocessen ook kansen om u te onderscheiden van uw concurrenten. Overheden verwachten proactief handelen van u, en als u dit weet te benutten kunt u hier veel voordeel mee behalen. Het is zaak de douane op voorhand vertrouwen te geven in het kwaliteitssysteem van uw organisatie, bijvoorbeeld met een AEO-vergunning.

Door de juiste vragen te stellen krijg ik snel boven tafel waar de risico’s binnen én rondom uw bedrijfsprocessen liggen, maar ook wat de mogelijkheden zijn. Aan de hand van mijn bedrijfsscan krijgt u een helicopterview van uw bedrijfsvoering, met bijbehorend advies over hoe deze naar een hoger niveau te tillen.

Enkele van mijn specialiteiten zijn

  • Douanevergunningen

    Met tientallen verschillende douanevergunningen, -toestemmingen en -registraties is het een uitdaging te achterhalen welke voor u relevant zijn. Met welke kunt u voordeel behalen, hoe moet u uw processen inrichten om aan de voorwaarden te voldoen, hoe vraagt u een vergunning aan en hoe behoudt u deze als u ‘m heeft weten te bemachtigen? Ik geef u antwoord op al deze vragen, en realiseer dit voor u indien gewenst.

  • Douane-management

    Samen zetten we de bedreigingen in uw logistieke keten met een Internal Compliance Program om in een win-winsituatie. Ik ben een specialist op het gebied van Export Control en AEO-trajecten.

  • Accijnsgoederen

    De in- en uitvoer van accijnsgoederen zoals bier, wijn of minerale oliën is specialistisch werk, onderhevig aan verschillende wetgeving per land. Samen richten we uw proces optimaal in, zodat u met minimale borgstelling en gemak uw goederen vervoert, al dan niet onder schorsing van accijns.

Heeft u een douane- of compliance gerelateerd vraagstuk?

Ik denk graag met u mee