Coaching

Niemand is ooit uitgeleerd, en daarnaast veranderen er continu dingen op het gebied van douane en internationale handel. De komende jaren zullen douanes de eisen verzwaren en uw processen steeds nadrukkelijker controleren, wat door de verdergaande digitalisering ook steeds makkelijker wordt voor hen.

Het is dus van groot belang dat de kennis en kunde van uw medewerkers up-to-date is én blijft. Ook moeten werkwijzen goed gedocumenteerd worden, want als u het niet kunt aantonen, bestaat het niet voor de douane. Door deze zaken te tackelen weet u zeker dat wanneer de douane over een paar jaar op de stoep staat, u het nú allemaal goed heeft gedaan.

Met op maat gemaakte trainingen voor uw bedrijf coach ik uw medewerkers naar een hoger niveau, zodat zij zelfstandig en proactief hun processen compliant maken én houden. Ik geloof in een persoonlijke manier van communiceren en spreek de taal van de werkvloer. Dit resulteert in constructieve trainingen waar u, uw medewerkers en ik blij van worden.

Enkele coachingsonderwerpen zijn:

  • Douaneformaliteiten

    Bij import en export van goederen van  buiten de Unie spelen vele aspecten een rol. Bij de coaching van douaneformaliteiten wordt op deze aspecten ingegaan zodat u weet waar u op moet letten voordat u de goederen gaat imp- of exporteren.

  • AEO-awareness-training

    AEO is organisatiebreed. Met de AEO-awareness-training help ik uw medewerkers bewust te maken van de verantwoordelijkheden die de AEO-vergunning met zich mee brengt,  het herkennen en signaleren van gevaarlijke situaties en vanuit bewustwording compliancy te borgen en te verbeteren.

  • Incoterms

    Met Incoterms zetten de koper en de verkoper afspraken vast. Hanteert u de juiste Incoterms? Past u ze correct toe? Met coaching van Incoterms wordt onder andere aandacht besteed aan de functie van de Incoterms, welke Incoterms er zijn, de wijze waarop de Incoterms worden vastgelegd en het effect van de Incoterms op de douanewaarde.

Heeft u het gevoel dat uw organisatie toe is aan de volgende stap?

Ik kom graag bij u langs om te bespreken hoe u uw medewerkers hier stapsgewijs op kunt voorbereiden.